Renovation af strømforsyning

Så kom dagen for renovation af min gamle trofaste strømforsyning.

Den har levet siden 1980 og er en dobbelt 0-30 v og 0-3A baseret på en 723 og 3 stk 2n3055  ( x2, de to strrømforsyninger er helt adskilte).

men nu havde den fået diverse små fejl efter mange års mishandling( den har været MEGET varm.

Jeg tog den nemme vej og købte 2 stk Hiland 0-30v, 0-3 A byggesæt, læste lidt artikler og foretog nogle modifikationer , nogle modstande skulle have større effekt og de 3 opamp’s blev skiftet et en anden type.

Link til modifikationer

Jeg vil sige at det har ikke været uden problemer, mest min egen skyld da kontruktionen er beregnet til max 24 V ac og min trafo giver 29V ac, det betyder at når det er blevet ensrettet har vi omkring 41-42 V og de opamp jeg bruger kan max klare 44V, og 2 af dem bruger  -1,5 v for  at kunne gå helt til nul volt .

De gamle stumper

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Da strømforsyningen er dobbelt har det tit været irreterende kun at kunne se 1 spænding af gangen ( der var et digitalt voltmeter og 2 analoge ampermetere), var de naturligt at udskifte voltmeteret ( en konstruktion med ca3161-ca3162 hvis der er nogen der kan huske så langt tilbage), og det måtte være et arduino projekt.

Jeg var næsten færdig med projektet, arduino, display og måling af 2 spændinger på de analoge indgange med spændingsdeler (max 30v), indtil det slog mig at jeg jo ikke kan bruge 2 single endet indgange( fælles stel), da min strømforsyninger gerne skulle forblive adskilte, hen og kigge på “kina lageret” og selvfølgelig havde jeg da købt nogle A/D convertere til et andet projekt og heldigvis var det en 4 kanalet udgave der kunne konfigureres som  2 differentiale indgange (ads1115 16 bit). Se projektet under arduino sektioen.

Det færdige resultat

Et kig på det nye dobbelt voltmeter
Fronten på min gamle, men ny renoverede dobbelt strømforsyning
2 stk Hiland 0-30V, 0-3A monteret i kassen